Vaak is er rond de kist van een overledene sprake van een zee van rouwbloemen en rouwboeketten in de meest uiteenlopend kleuren. Deze rouwboeketten zijn veelal voorzien van linten met daarop een laatste groet en de namen van de schenkers van het boeket. Rondom het geven van rouwboeketten zijn geen regels opgesteld en is ook geen sprake van etiquette. Ondanks het feit dat er steeds meer en verschillende persoonlijke zaken bij de overledene neergelegd worden, blijven rouwbloemen populair. Ondanks het feit dat er dan weliswaar geen regels zijn, is en blijft het vaak moeilijk om het juiste rouwboeket te kiezen en zeker de geschikte kleurcombinatie uit te zoeken. Boeketcadeau.nl assisteert u hier zo goed mogelijk bij.
Rouwboeket witte rozen, witte gemengde bloemen, of een rouwboeket kleur? Het kan allemaal en vaak wordt een rouwboeket kleur samengesteld aan de hand van de lievelingskleuren van de overleden dierbare. Rouwboeket witte rozen geldt als het meest populaire rouwboeket, maar even goed kan gekozen worden voor rouwboeket wit met witte lelies en andere witte bloemen erin verwerkt. Heeft u speciale wensen voor een wit rouwboeket met andere kleuren zoals bijvoorbeeld een rouwboeket rood wit of rouwboeket blauw wit? Neem dan even contact met ons op. Een rouwboeket maken is handwerk en kan ook naar eigen wens samengesteld worden.
Kiest u voor een rouwboeket wit, dan maken onze gediplomeerde bloembinders of gespecialiseerde bloemisten een hand gebonden boeket dat neergelegd kan worden. Dit boeket heeft een platte achterkant en is afgewerkt met diverse bladmaterialen. Een rouwboeket kan tijdens de uitvaart enkele uren droog op de kist liggen. Wilt u deze attentie al sturen een dag voor de uitvaart, bijvoorbeeld bij het afscheid nemen, dan moet een rouwboeket nog in een vaas met water gezet worden, om te voorkomen dat het rouwboeket slapt hangt tijdens de uitvaart. Weet u niet of het rouwboeket in een vaas wordt gezet, kies dan een rouwstuk. Een rouwstuk is opgestoken in steekschuim en bevat water en is in het algemeen groter dan een rouwboeket. Een rouwstuk kan in een ronde vorm (rouwbiedermeier) of ovale of druppel vorm gemaakt worden.
Rouwboeketten zijn vaak wat prijziger dan de prijs die je voor een normaal boeket betaalt. Daar krijg je echter ook een prachtig boeket voor, waaraan de nodige aandacht en zorg besteed is of waarvoor extra bloemen besteld moeten worden. Bloemisten onderkennen de waarde die aan een rouwboeket gehecht worden en doen hun best er elke keer weer écht iets bijzonders van te maken. Over rouwboeketten en rouwbloemen gesproken, wat veel mensen zich afvragen is wat er eigenlijk met die bloemen gebeurt als de uitvaart achter de rug is. Welnu, dat is aan de nabestaanden die er soms voor kiezen de bloemen mee naar huis te nemen. Het kan ook dat alleen de linten mee naar huis gaan en de bloemen achterblijven. Bloemen gaan niet mee de oven of het graf in, maar krijgen vaak een plaats bij de gedenkstenen en gedenkplaatsen op de begraafplaats of bij het crematorium. Rouwbloemen zijn zeker niet verplicht, maar geven wel (de laatste) uiting van liefde en waardering aan de gestorvene. Hoewel er steeds meer verschillende persoonlijke zaken neergelegd worden, blijft het rouwboeket toch dé manier om iemand die overleden is een persoonlijke laatste groet te brengen. Wilt u meer informatie waar en wanneer u het beste een rouwboeket kunt laten bezorgen? Meer informatie over het bestellen van een rouwboeket en voorbeelden voor teksten op kaarten en linten leest u op de informatiepagina rouwbloemen bestellen.
Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau